F.A.Q

Här hittar du kortfattad praktisk information om föreställningen Att överleva en skogsbrand. Hör gärna av dig till oss på info[at]kollaborationscenkonst.se om du undrar över något mer.

Podcasttjänster
Var hittar jag podcasten Kollaboration:Poddteater?

Utrustning
Vad behövs för att lyssna?
Du behöver kunna lyssna på föreställningen i en mobil enhet som en smartphone, surfplatta eller mp3-spelare för att kunna röra dig fritt medan du lyssnar. För att vara säker på att inte avbrytas av svajig internetuppkoppling rekommenderar vi att du laddar ner föreställningen istället för att streama. Alla Kollaboration:Poddteaters föreställningar är skapade för att lyssnas på i hörlurar.

Plats & längd
Vart ska jag ta mig för att lyssna på Att överleva en skogsbrand?
Sök upp en plats där du kan röra dig fritt bland människor och där det finns människor i rörelse. Några exempel är torg, resecentrum, köpcentrum och bibliotek. Inomhus eller utomhus spelar ingen roll, bara du kan röra dig fritt på platsen och hitta någon plats att sitta ner på om du behöver.

Hur lång är föreställningen?
Föreställningen Att överleva en skogsbrand är ca 40 minuter lång.

 

Tillgänglighet
Kan jag som använder rullstol lyssna på föreställningen?
Det går bra att lyssna på föreställningen oavsett om du går till fots eller använder rullstol. I föreställningen används ibland uttrycket “gå” men det går lika bra att förflytta sig med stol. Om du har synpunkter eller frågor som gäller föreställningens tillgänglighet får du gärna kontakta oss. Det är viktigt för oss att utveckla och utöka tillgängligheten i våra föreställningar och vi tar därför gärna emot synpunkter!

Kan jag som har en synskada lyssna på föreställningen?
Att betrakta och bli betraktad av andra människor är en del av föreställningen och det förekommer instruktioner till lyssnaren att se sig omkring och reflektera över sin omgivning. Om du som är blind eller synskadad vill ta del av föreställningen går det bra att pausa efter instruktionerna och istället lyssna på din omgivning en stund och reflektera över de människor som du kan höra (eller inte hör).